Spinneweb Pizzadebat.

Wat een enthousiasme bij de jongeren van Tsjom bij het pizzadebat van zaterdag 21 mei.
Er waren maar liefst 23 jongeren aanwezig. De sfeer was heel ontspannen en iedereen had zijn/haar ideeŽn over de invulling van It Spinneweb. Eerst in kleine groepjes en daarna in een gezamenlijk debat. Ondertussen werden de pizzaís zelf gemaakt en gebakken in de BBQ. Smullen en praten, een goede combinatie!! Gezellig rond een kampvuur, welke door de jongens in een spontane actie zelf was gemaakt. Helemaal Super!!

Toen alle wensen en ideeŽn waren besproken, zijn er drie werkgroepen gevormd. Dit is een werkgroep voor de tuin, een werkgroep om het interieur aan te pakken en de ruimte van de voormalige peuterspeelzaal een nieuwe look te geven. Als laatste een nieuwe feestcommissie om de activiteiten te organiseren. Alles wordt zoveel mogelijk bij de jongeren zelf gelaten, maar zij hebben wel volwassenen nodig om hun hierbij te helpen. Vanuit een nieuw te vormen bestuur gaat Femke Walsma ondersteunen bij de werkgroep interieur en neemt de functie van secretaris op zich. Tjitske Tolsma en Katherine De Oliveira gaan de werkgroep voor de tuin ondersteunen, samen met Hille Jacob Wagenaar. Jitske van der Sluis en Froukje Sieperda doen mee met de feestcommissie. Jikke van der Sluis is vliegende keep en neemt de rol van voorzitter in het bestuur op zich.
Voor de tuin hebben de jongeren mooie ideeŽn, zoals een terras met overkapping en een voetbalveldje. Ook voor het interieur zijn mooie ideeŽn. Hier zijn nog wel extra handige handen voor nodig en mensen met verstand van tuin en opknappen van ruimtes.

De jongeren gaan zelf opzoek naar vrijwilligers die hierbij willen helpen. Het gaat dan om korte termijn projecten. Het zou mooi zijn dat er bij ieder korte termijn project verschillende mensen willen helpen, zodat de druk verdeeld wordt. Het enthousiasme van de jongeren is er in ieder geval en daar zijn we heel blij mee.
Een nieuw te vormen bestuur is dan ook bijna rond. Alleen de voor de functie van penningmeester zoeken we nog een vrijwilliger.

De fotoís laten een mooi beeld zien van de avond van het groot Spinneweb pizzadebat.

 

 

 

(C) Dorpsbelang Tzum