Activiteiten bij Buurtvereniging

 

Buurtvereniging “De Lyntsjesnijers “ vieren 35 jarig bestaan!

 

Op zaterdag 15 juli 2017 vierde buurtvereniging De Lyntsjesnijers hun 35 jarig bestaan middels een Midsummerfeest!

Vanaf 14.00 uur stond de koffie, met Oranjekoek klaar en vanaf 14.30 uur waren er activiteiten voor zowel de kinderen als de volwassenen.

Voor de kinderen was er een verftekening wedstrijd, met als thema; Simmer!

De 14 aanwezige kinderen lieten vol enthousiasme hun schilder talenten hierbij zien!                

 

 

Naast het schilderen was er voor de kinderen deze keer ook een springkussen aanwezig en hier werd volop gebruik van gemaakt!

Om ca 17.30 was er voor de kinderen weer patat met een frikandel en even later op de avond konden ze nog March

Mellows opwarmen boven een vuurkorf en deze dan onderdompelen in de chocolade-fontein. Ook de volwassenen maakten hier dankbaar gebruik van!

 

Voor de volwassenen was er een kaats/volley toernooi. Volleyballen met een zachte kaatsbal! Hier was een deelname van vier teams van vier spelers, zij speelden in één poule allemaal een keer tegen elkaar.

 

 

Team 3, bestaande uit Lucas, Hennie, Marieke en Thom wonnen alle drie hun wedstrijden en daarmee dus dit toernooi. Voor hun was er een fraaie prijs beschikbaar. Ook de scheidsrechter van deze middag, Sjoerd Fortuin werd beloond voor zijn inzet!

Vervolgens kon er nog even geborreld worden en vanaf 18.00 uur stond de bbq gepland en werd er nog lang nagesproken over deze mooie middag/avond.

             

 

Meer foto’s van deze activiteiten staan hier

 

 

Buurtactiviteiten zaterdag 31 oktober

Reparatie feestverlichting

Op de ledenvergadering was naar voren gekomen dat onze feestverlichting niet meer van deze tijd is en niet altijd even deugdelijk. Een oproep op de nieuwsbrief voor een oplossing had helaas slechts één reactie opgeleverd. Zo één van vervanging is op moment financieel geen haalbare kaart.

Het leek ons daarom het beste dat we dan in ieder geval de feestverlichting op deugdelijkheid na te kijken en een kleine wijziging aan te brengen. Zo is het plan opgevat om op zaterdag 31 oktober met een aantal buurtbewoners de feestverlichting onder handen te nemen.

Het aantal fittingen is gehalveerd en waar nodig vervangen. Ook alle gloeilampen zijn getest. Op deze manier kan het weer een aantal jaren mee. Dat vele handen licht werk maken heeft deze dag wel weer bewezen.  ’s Middags tegen half vier zaten we aan de koffie met appelgebak. Namens het bestuur en buurtgenoten is een woord van dank voor onze vrijwilligers zeker op zijn plaats.

De "lyntsjesnijers" op de borrel bij De Campen.

Op zaterdag 31 oktober hadden we een bezoek gepland aan de distilleerderij De Campen.

Distilleerderij De Campen is een uit de hand gelopen hobby van Maarten Gramsbergen.

Met een aantal enthousiaste buurt bewoners zijn we rond 17.15 op de fiets gestapt. De wind was behoorlijk fris, dus daar aangekomen konden we wel een borrel gebruiken.

In de distilleerderij wordt voornamelijk eu de vie en waddenrum gemaakt. Eu de vie is een verzamelnaam voor sterke drank gemaakt van vergiste en gedistilleerde vruchten. Maarten gebruikt voornamelijk appels, peren en pruimen en de waddenrum wordt gemaakt van cranberry's.

We begonnen met het proeven van eu de vie, we gingen van de meest milde smaakt naar de stevigere smaak. Dit voldeed prima en de smaak was erg goed. Hierna was de wadden rum aan de beurt. Dit vonden we ook erg lekker.

Na het proeven liep Maarten het distilleer proces met ons langs. Ook hier werd met veel enthousiasme verteld over de producten die er gemaakt worden. We konden een kijkje nemen in de verschillende ketels waarin de drank gemaakt wordt.

Er werd uitgelegd hoe de smaak en de geur van de verschillende dranken gevormd wordt in deze ketels.

De ketels zijn zelf vervaardigd om zo een eigen smaak te creëren.

Tevens werden we nog getrakteerd op een hapje en een paar exclusieve soorten eu de vie en rum. Welke smaken hier in zitten zult u zelf maar eens moeten ontdekken tijdens een bezoek aan De Campen.

Wij als buurtvereniging hebben in ieder geval genoten van de leerzame en smakelijke rondleiding. Namens de "lyntjesnijers" willen we Maarten Gramsbergen dan ook nogmaals hartelijk bedanken voor de leuke avond. Kijk voor de foto's op onze site op Tsjom.nl

Met vriendelijke groet,

Buurtvereniging de "lijntsjesnijers"

 
 

Buurtfeest 22 augustus 2015

 

Op zaterdag 22 augustus hebben wij weer ons jaarlijks buurtfeest gehouden.

Het was een stralende dag. ’s Morgens stond er gezamenlijk koffiedrinken op het programma. ’s Middag volleybal voor de ouderen en bingo voor de kinderen. En ’s avonds afsluiten met patat eten en barbecue. Een prima gelegenheid voor onze nieuwe buurtbewoners om kennis te maken.

 

Onder het genot van een kopje koffie is ieder door de voorzitter welkom geheten. In het bijzonder de aanwezige nieuwe buren. Hopen dat zij zich in de buurt net zo thuis mogen voelen als de huidige bewoners. Een gezellig samenzijn waar ca. 75 kopjes koffie zijn weggedronken. Een heerlijk ontspannen start van de dag.

 

Voor het volleybal hadden zich 13 sportieve buurtgenoten aangemeld. Zij waren ingedeeld in 3 teams van 4 personen. Spontaan melden zich die middag nog 2 sportievelingen aan wat gevolg had dat de teams uit 5 personen bestond. Onder leiding van onze, strenge maar rechtvaardige scheids, Sjoerd Fortuin, werd er fel om de eer gestreden. Uiteraard zorgde het mooie weer voor het nodige publiek. Na het spelen van een dubbele poule kwamen als nipte winnaars uit de bus het team bestaande uit Gerrit, Francien, Menno, Yvonne en Sietse. Zij hebben de bus met chocola gevulde koekjes in ontvangst mogen nemen.

 

 

 

 

Voor de kinderen hadden we die middag een spannende bingo op programma staan. En voor wie wilde kon zich laten schminken.

Omdat het mooi weer was hadden we voor hen, voor de nodige afkoeling tussendoor, zwembadjes op het veld staan. En natuurlijk hebben we de prijzen van de bingo hierop aangepast. Zo waren er die middag de nodige waterspuiten, supersoakers en dergelijke te winnen. Natuurlijk bleef niet iedereen droog die middag.

 

Tegen een uur of half 6 kwam de patatboer met de nodige hoeveelheid patat en frikadellen. Zo’n 16 kinderen hebben zich dat heerlijk doen smaken.

 

Met ruim 50 buurtgenoten hebben we de dag afgesloten met een barbecue. Hier kon ieder genieten van heerlijke homemade salades, lekker vlees en de nodige drankjes.

De muziek werd natuurlijk verzorgd door onze eigen DJ Rindert. Iets na twaalven hebben we het licht uit gedaan en de tent afgesloten. Een prima verlopen buurtfeest waar jong en oud zich heeft kunnen vermaken.


klik hier voor alle foto's gemaakt door Hans Booms

 

Het bestuur van de Lyntsjesnijers.

 

Buurtfeest van De Lyntsjesnijers op 23 augustus 2014

 

Buurtvereniging De Lyntsjesnijers hield op 23 augustus het buurtfeest. De hele dag was er van alles te doen in en rondom de tent in de buurt. Dit jaar stond de tent voor het eerst op tegels, want het zogenoemde ‘trapveld’ in de buurt is speciaal voor de tent deels bestraat!

 

’s Morgens was er koffie met wat lekkers en na de middag begon het actieve deel van de dag. De kinderen deden eerst een speurtocht door het dorp en daarna konden de 20 kinderen spelletjes doen in de tent. Er werd Twister gespeeld, gesjoeld en nog meer. Ten slotte mochten alle kinderen ‘stoepkrijten’ op de nieuwe bestrating in en om de tent.

 

Voor de jongeren en volwassenen was er straatkaatsen. Er waren zes parturen, die op twee velden in de buurt speelden. Het was een gezellige sportmiddag, met als winnaars Sytze Alkema en Bart Yntema.

 

Na de spelletjes en het kaatsen was het tijd voor het eten. De kinderen kregen patat en ondertussen werd de barbecue aangezet voor de anderen. Er was lekker vlees en heerlijke zelfgemaakte salades met stokbrood. De tent was vol met buurtgenoten, een gezellig slot van een geslaagd buurtfeest!

 

Maaike van der Weij, secretaris

klik hier voor een aantal foto's van het straatkaatsen
 

 
15 juni 2013

Op 15 juni j.l. namen de Lyntsjesnijers de jongste jeugd van hun buurt mee naar de kinderboerderij in Stiens. Het beloofde een regenachtige dag te worden maar 's morgens vroeg leek dat wel mee te vallen.
Met 10 kinderen en 5 begeleidende ouders vertrokken we op tijd vanaf het speeltuintje.
Bij aankomst gingen de kinderen eerst even lekker spelen en dronken de volwassenen nog even een kopje koffie/thee. 
Langzaamaan lieten de eerste druppels zich al voelen. Gezamenlijk liepen we langs de dieren richting kabouterbos.
Niet iedereen voelde zich thuis op het paadje door de schapenwei. Anderen wilden wel graag de schaapjes aaien.
Daarna spelletjes gedaan in het kabouterbos met wat te drinken en te snoepen totdat het echt hard ging regenen! Gelukkig was daar een klein houten klaslokaaltje waar we best met z'n allen in pasten om te schuilen.
Helemaal waterdicht was deze niet en aangezien het einde van de bui nog niet in zicht was, toch maar hardhollend terug naar de boerderij gerend.
In de grote schuur was ook nog van alles te zien en te beleven. Er werden loslopende geiten weer terug in hun hok gedaan en herenigd met hun kleintjes, er werd gevoederd en schoongemaakt.
Uiteindelijk was het tijd om weer naar huis te gaan.
Al met al een leuke, avontuurlijke ochtend gehad!

Klik hier voor de foto's

 

 
30 jaar Jubileum Buurtfeest De Lyntsjesnijers.

 

Vervolg jubileumactiviteiten buurtvereniging De Lyntsjesnijers.

In de herfstvakantie was het tijd voor de laatste activiteiten van dit jubileumjaar (30 jaar) van de Lyntsjesnijers.

 

Op woensdag 24 oktober zijn we met 9 kinderen en 3 begeleiders naar de film in Leeuwarden gegaan: Mees Kees. Een heel leuke maar ook ontroerende film over een klas die een nieuwe meester krijgt. Meest(er) Kees is eigenlijk nog een stagiair en heeft een heel eigen stijl van lesgeven waar de directrice het niet zo mee eens is maar de kinderen hebben nog nooit met zóveel plezier geleerd!

Een jongetje uit de klas, Tobias, is wat stilletjes en heeft nooit wat te eten mee naar school.

Mees Kees ontfermt zich over Tobias. Hij deelt zijn boterhammen met het heerlijke omeletje van zijn moeder met hem, neemt Tobias mee uit flipperen en laat hem gezellig ‘nablijven’.

Ondertussen lieten we ons het drinken, snoep en popcorn goed smaken.

Zowel de kinderen (Lotte, Sanne, Nynke, Jelmer, Esther, Mariska, Lieke, Tigo en Hajo) als de begeleiders (Theo, Charlotte en Brikita) hebben erg genoten.

 

 

Op zaterdag 27 oktober is er een autopuzzeltocht gereden met –tot opluchting van de deelnemers- geschreven aanwijzingen.

De tocht duurde 75 min. tot wel bijna 2 uur! Er reden 4 auto’s mee.

 Er waren verschillende opdrachten onderweg, geen enkele was overgeslagen ondanks dat er soms voor teruggereden moest worden.

Na afloop was er een gezellige borrel bij de fam. Starke in de tuin met vuurkorven aan en snacks van de barbecue.

Er hoorde natuurlijk ook een prijsuitreiking bij: Arnold, Nynke en Jelmer de Jong en Willem Starke (1e auto) hadden de meeste vragen goed beantwoord! Zij kregen een lekker stuk droge worst en de kinderen een zakje snoep.

Het was koud maar desondanks erg gezellig!

 

Met deze activiteiten is er een einde gekomen aan de jubileumactiviteiten voor dit jaar.

Bij deze wil ik iedereen die meegedaan en/of meegeholpen heeft nogmaals hartelijk bedanken!

 

Hartelijke groeten, Brikita Starke.


Buurtvereniging De Lyntsjesnijers heeft haar 30 jarig jubileum buurtfeest op vrijdag 14 en zaterdag 15 september 2012 gehouden. Lees
hier het verslag met de foto's
 

 
 
 
 
 

 

 

(C) Dorpsbelang Tzum